Επέμβαση Linx

H επέμβαση Linx διενεργείται λαπαροσκοπικά και στοχεύει στην τοποθέτηση γύρω από τον οισοφάγο ενός μικρού δακτυλίου αποτελούμενου από μαγνητικά σφαιρίδια συνδεμένα μεταξύ τους. 

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί λιγότερο από 60 λεπτά. Οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο μέσα σε 24 ώρες, αρκετοί δε και λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Είναι μια πολύ ασφαλής επέμβαση με ελάχιστες επιπλοκές, και άμεσα αποτελέσματα στη θεραπεία των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης.

Η συσκευή Linx ενισχύει τη λειτουργία του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα. Τα μαγνητικά σφαιρίδια κρατούν κλειστό τον οισοφάγο, μη επιτρέποντας την παλινδρόμηση γαστρικού περιεχομένου, όμως ανοίγουν κανονικά κατά την κατάποση τροφής, και δε δημιουργούν προβλήματα όπως πόνο λόγο στάσης τροφής στον οισοφάγο.

Οι ασθενείς επιστρέφουν στις φυσιολογικές ασχολίες και στην εργασία τους άμεσα, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για περιορισμό διατροφής. Οι επιπλοκές είναι ελάχιστες, και σε περίπτωση που δημιουργηθούν προβλήματα η συσκευή μπορεί να αφαιρεθεί με λαπαροσκοπική επέμβαση. Στις περισσότερες μελέτες εμφανίζει πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών, περίπου στο 95%, να έχει διακόψει ή να έχει μειώσει τουλάχιστον στο μισό τα φάρμακα που λάμβανε για την παλινδρόμηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ