Η πρώτη Επέμβαση Linx στην Ελλάδα

Η πρώτη Λαπαροσκοπική Αντιπαλινδρομική Επέμβαση Linx για Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση στην Ελλάδα διενεργήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 από την ομάδα Χειρουργικής Ανώτερου Γαστρεντερικού Athens GI αποτελούμενη από τους χειρουργούς Δρ Μιχαήλ Κούρκουλο και Δρ Στέφανο Λαζαρίδη στην Ευρωκλινική Αθηνών

Η επέμβαση Linx είναι μια πρωτοπόρα μέθοδος που εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό. Στηρίζεται στη μαγνητική ενίσχυση του κατώτερου οισοφάγου με τεχνητό δακτύλιο από σφαιρίδια μαγνητισμένου τιτανίου. Η επέμβαση διαρκεί 45 λεπτά και οι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο άμεσα, χωρίς περιορισμούς στη σίτιση.

Η επέμβαση Linx είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη θεραπεία της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης. Οι κλασικές επεμβάσεις για τη Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση προκαλούν παρενέργειες, με φουσκώματα, πολλά αέρια και αδυναμία ανακούφισης με ρέψιμο. Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν δυσκολία στην κατάποση στερεών τροφών για πολύ καιρό. Η επέμβαση προσφέρει όλα τα οφέλη των αντιπαλινδρομικών επεμβάσεων, με πιθανότητα θεραπείας άνω του 95%, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Οι Χειρουργοί Γαστρεντερικού και Παχυσαρκίας Κούρκουλος και Λαζαρίδης έχουν  τεράστια εμπειρία από εκατοντάδες προηγούμενες επεμβάσεις Θολοπλαστικής Nissen και Toupet. Λόγω της προηγούμενης εμπειρίας και του πλούσιου βιογραφικού τους, επιλέχθηκαν για την πρώτη εφαρμογή της πρωτοποριακής  επέμβασης στη χώρα.
Μετά το αναμενόμενο ενδιαφέρον, έγινε μια μίνι συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του Σκαϊ

ΕΠΕΜΒΑΣΗ LINX ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΚΑΙ

ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ LINX