Ενδοσκοπικό Botox Στομάχου

Γίνεται με απλή γαστροσκόπηση με μέθη. Κάνουμε έγχυση Botox σε συγκεκριμένα σημεία του στομάχου βάσει πρωτοκόλλου, ώστε να αδρανοποιηθούν κάποιες λειτουργείες, με αποτέλεσμα μείωση του αισθήματος της πείνας.  Η διαδικασία διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά, και ο ασθενής την ίδια μέρα επιστρέφει στο σπίτι και στις ασχολίες του.

Η μέθοδος απευθύνεται σε άτομα που έχουν στόχο να χάσουν 10-15 κιλά, και που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια με βάση εκτίμηση από διαιτολόγο και Χειρουργό Παχυσαρκίας. ΔΕΝ απευθύνεται σε άτομα με σημαντική Νοσογόνο Παχυσαρκία, τα οποία έχουν ανάγκη σημαντικής απώλειας βάρους μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης παχυσαρκίας.

Οι υποψήφιοι ασθενείς εξετάζονται κατ’ αρχήν από διαιτολόγο και χειρουργό παχυσαρκίας. Εφόσον υπάρχει ένδειξη μπορεί να χρειαστεί και εκτίμηση από ψυχολόγο. Αφού αποκλειστούν βαριές διατροφικές διαταραχές τύπου υπερφαγίας, ψυχολογικές διαταραχές και εξαρτήσεις από ουσίες, και αν δεν κριθεί απαραίτητη μια πιο αποτελεσματική χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής υποβάλλεται σε ενδοσκόπηση για Botox Στομάχου

Η απώλεια βάρους από την επέμβαση ξεκινά σε λίγες μέρες και φτάνει το μέγιστο γύρω στους 3 μήνες. Η διάρκεια δράσης του Botox είναι γύρω στους 6 μήνες. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητη η επανάληψη της μεθόδου για άλλες 2-3 φορές κάθε 3-6 μήνες. Η μέθοδος είναι απολύτως ασφαλής με ελάχιστη πιθανότητα επιπλοκών. 
Οι ασθενείς ακολουθούν δίαιτα σύμφωνα με τις υποδείξεις του διαιτολόγου, από τον οποίο και παρακολουθούνται. Εφόσον γίνει σωστή επιλογή ασθενών, οι πιθανότητες αποτυχίας είναι πολύ χαμηλές, με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 90%. Πάντα όμως υπάρχει η πιθανότητα επαναπρόσληψης βάρους όταν περάσει η δράση του Botox.